Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Κέικ Μοσχοκάρυδο

Ένα πικάντικο κέικ που αναδεικνύει την ομορφιά του μοσχοκάρυδο ως βασική γεύση, με μια σκληρή, ζαχαρούχα βάση και καρύδια στην κορυφή. 
                                                      Armenian Walnut Cake



Υλικά
2 φλυτζάνια (310g) καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια (250γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125g βούτυρο
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι (250ml) χυμό πορτοκαλιού
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζάνι (125γρ) ψιλοκομμένα καρύδια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C και αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ 23 εκατοστά.
Κοσκινίστε τη καστανή ζάχαρη και το αλεύρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Απλώστε το μισό μείγμα στο ταψί , σπρώχνοντας προς τα κάτω με τα δάχτυλα για να πάει και στις γωνίες.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, διαλύστε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και το μοσχοκάρυδο. Αναμίξετε αυτό με το μισό μείγμα που είχατε αφήσει στην άκρη πριν.
Χύστε τα περιεχόμενα του μπολ πάνω στο μείγμα που έχετε στο ταψί. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα καρύδια.
Ψήστε για 50-55 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου